chokladmumma-glutenfri-rawfoodkaka

Chokladmumma – glutenfri raw food-kaka

Av Ann-Charlotte Fägerlind

Recept på chokladmumma – glutenfri rawfoodkaka

Ca 9 bitar

Glutenfri raw foodkaka med choklad som inte ska gräddas utan endast stå till sig i kylen ett par timmar. Toppas med rostade hasselnötter och chokladknappar!

3 ½ dl krämigt jordnötssmör
1 dl kakao
1 dl ljus sirap
6 msk kokosmjölk på burk
3 msk kokosolja
1 msk vaniljextrakt, flytande
¼ tsk salt

Garnering
1 dl hasselnötter, rostade & hackade
½ dl mörka chokladknappar

Gör så här

1. Mixa alla ingredienser i en matberedare till en fast deg.

2. Lägg smörpapper i botten av en form med tillhörande lock, ca 18 x 18 cm. Strö ut de hackade hasselnötterna och chokladknapparna över smörpapperet. Fördela degen över chokladen och hasselnötterna.

3. Förvara lådan i kylskåpet i 1–2 tim. Ta ut kakan för att mjukna lite, vänd upp den och skär den sedan i bitar. Förvara bitarna kallt.