Chokladmumma - Glutenfri raw food-kaka

Raw food-ruta som inte ska gräddas utan endast stå till sig i kylen ett par timmar.

Chokladmumma – glutenfri raw food-kaka

Av Ann-Charlotte Fägerlind

Glutenfri raw foodkaka med choklad som inte ska gräddas utan endast stå till sig i kylen ett par timmar. Toppas med rostade hasselnötter och chokladknappar!

Recept på chokladmumma – glutenfri rawfoodkaka

INGREDIENSER

Ca 9 bitar

Chokladkaka

  • 3 ½ dl krämigt jordnötssmör
  • 1 dl kakao
  • 1 dl ljus sirap
  • 6 msk kokosmjölk på burk
  • 3 msk kokosolja
  • 1 msk vaniljextrakt, flytande
  • ¼ tsk salt

Garnering

  • 1 dl hasselnötter, rostade & hackade
  • ½ dl mörka chokladknappar

GÖR SÅ HÄR:

  1. Mixa alla ingredienser i en matberedare till en fast deg.
  2. Lägg smörpapper i botten av en form med tillhörande lock, ca 18 x 18 cm. Strö ut de hackade hasselnötterna och chokladknapparna över smörpapperet. Fördela degen över chokladen och hasselnötterna.
  3. Förvara lådan i kylskåpet i 1–2 tim. Ta ut kakan för att mjukna lite, vänd upp den och skär den sedan i bitar. Förvara bitarna kallt.

Glutenintolerans – sant och falskt om celiaki: