Chokladpaj dekorerad med granatäpplekärnor

Chokladpaj toppad med granatäpplekärnor

Chokladpaj

Av Hannah Kompanik

Läcker chokladpaj med nötter i pajdegen.

Recept på chokladpaj

6–8 bitar

Mördeg

  • 100 g valfria nötter, malda
  • 50 g vetemjöl
  • 70 g smör, kylskåpskallt
  • 30 g strösocker
  • 1 nypa salt

Fyllning

  • 300 g mörk choklad, hackad
  • 200 g färskost, t ex Phila­delphia
  • 40 g strösocker

Garnering

  • 100 g granatäppelkärnor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 170 grader. Rör ihop ingredienserna till mördegen för hand eller i en matberedare. Låt degen ligga i kylskåp i ca 30 min.
  2. Smöra och bröa en pajform, ca 20 cm i diameter. Kavla ut pajdegen, 20–25 cm i diameter, och lägg över den i formen. Nagga degen med en gaffel.
  3. Grädda pajskalet mitt i ugnen i ca 15 min.
  4. Fyllning: Smält chokladen över vattenbad. Rör ihop choklad, färskost och strösocker till en slät kräm.
  5. Bred ut chokladfyllningen i pajskalet. Låt pajen stelna i kylskåp i ca 15 min.
  6. Garnera den med granatäppelkärnor.

För dig som inte kan få nog av choklad: