Chokladrulltårta med Nutella

Härlig rulltårta med ­Nutella passar både till fikat och som efterrätt.

Chokladrulltårta med Nutella

av katarina carlgren foto thomas carlgren
Chokladrulltårta med nutella är lätt att göra och är vansinnigt god! Den blir snabbt en favorit bland gästerna!

Recept: Chokladrulltårta med Nutella

INGREDIENSER

ca 15 bitar

Fyllning

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl florsocker
  • 1 äggula
  • 1 dl Nutella, rumsvarm

Botten

  • 3 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • ¾ dl potatismjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver

Garnering

  • vispgrädde
  • färska bär

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Fyllning: Vispa smör och florsocker till en smidig smet och vispa i äggulan. Vänd ner Nutellan till en slät smet.
  2. Botten: Vispa ägg och strösocker ljust och pösigt.
  3. Blanda ihop potatismjöl, kakao och bakpulver. Vänd ner det i äggsmeten.
  4. Bred ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper, ca 30 x 40 cm.
  5. Grädda bottnen mitt i ugnen i ca 5 min.
  6. Sockra över kakan med lite strösocker och stjälp upp den på ett nytt bakplåtspapper. Dra bort det gamla och låt bottnen svalna.
  7. Bred fyllningen på kakan och rulla ihop den från långsidan.
  8. Förvara rulltårtan med skarven nedåt i kylen fram till servering. Dekorera tårtan med vispad grädde och färska bär.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev här!