Trött på kvadrater? Skär de mjuka chokladrutorna i en ny form.

Trött på kvadrater? Skär de mjuka chokladrutorna i en ny form.

Chokladrutor med chokladganache

Av Linda Andersson Foto Thomas Hjertén
En mjuk kaka som får extra piff av den ljuvliga choklad­ganachen på toppen.

Ca 22 st

2 ägg
3 dl strösocker
4 1/2 dl glutenfri mjölmix,
t ex Semper
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
1 1/2 dl mjölk
150 g smör, smält

Chokladganache
1 ½ dl vispgrädde
150 g mörk choklad, grovhackad

Garnering
riven kokos

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt en bunke.

2. Blanda mjölmix, bakpulver, vaniljsocker och kakao i en annan skål. Rör ner det i äggsmeten tillsammans med mjölk och avsvalnat smör. Blanda allt till en slät smet och häll den i en långpanna, ca 22 x 32 cm, klädd med bakplåtspapper.

3. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 20 min. Låt den svalna i formen.

4. Chokladganache: Koka upp grädden i en kastrull. Stäng direkt av värmen och ta bort kastrullen från plattan. Låt chokladen smälta i grädden och blanda ihop allt till en slät smet. Låt den svalna.

5. Bred ut chokladsmeten på kakan och strö över kokos. Ställ kakan i kylen en stund så stelnar chokladen snabbare.