En maffig chokladkaka med glasyr och choklad i mängder.

En maffig kaka med glasyr och choklad i mängder.

10–12 bitar

3 ägg
2 ¾ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk, 3 procent
1–2 tsk pepparmintsarom
3 ½ dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
50 g After Eight

Topping
1 ½ dl vispgrädde
½ dl mjölk, 3 procent
½ dl honung, gärna akacia
150 g mörk choklad, 70 procent, grovhackad
1–2 tsk pepparmintsarom

Garnering
chokladkulor
färska myntablad

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader.Smörj och bröa en sockerkaksform, ca 1 ½ liter.

2. Vispa ägg, strö- och vaniljsocker vitt och pösigt.

3. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölk och
pepparmintsarom. Häll blandningen i äggsmeten och rör om.

4. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt. Rör ner det
i smeten och blanda väl. Häll smeten i formen.

5. Bryt After Eight-bitarna i två delar och tryck ner dem i smeten.

6. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 min. Känn med en sticka om den är klar, den ska inte vara kladdig. Låt kakan kallna på ett galler under bakduk.

7. Topping: Häll grädde, mjölk och honung i en kastrull. Låt blandningen koka upp och blanda ner chokladen i den. Rör om till en slät smet.

8. Rör ner pepparmintsarom efter smak. Bred toppingen på kakan.

9. Dekorera kakan med chokladkulor och färsk mynta.

NUVARANDE Chokladsockerkaka med mintbitar 
NÄSTA Hallon- & blåbärsbars