Forma dina havrebollar till söta spindlar.

Recept på chokladspindlar till halloween

Fluffiga och urgoda havrebollar formade till till söta spindlar.

INGREDIENSER

Ca 20 st

  • 8 dl havregryn
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl kokos
  • 1/2 msk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 2 msk kaffe
  • 1/2 dl mjölk

Garnering

  • 200 g mörk choklad
  • strössel
  • 3–4 lakritssnurror (spindelbenen)
  • godisögon

GÖR SÅ HÄR

  1. Blanda havregryn, socker, kokos, vaniljsocker och kakao.
  2. Finfördela smöret i de torra ingredienserna.
  3. Tillsätt kaffe och mjölk. Vispa smeten med en elvisp tills du har en kladdig smet.
  4. Låt smeten stå ca 30 min i kylen. Rulla sedan till bollar och ställ dem i frysen ca 30 min.
  5. Smält chokladen över vattenbad. Doppa bollarna i chokladen och lägg dem på en bricka. Dekorera med strössel, godisögon och spindelben.

 

NUVARANDE Chokladspindlar
NÄSTA Saftigt pumpabröd