Chokladspindlar av chokladbollar, lakrits och godisögon

Chokladspindlar

Av Linda Andersson Foto Roger Olsson

Recept på chokladspindlar till halloween

Fluffiga och urgoda havrebollar formade till till söta spindlar.

INGREDIENSER

Ca 20 st

  • 8 dl havregryn
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl kokos
  • 1/2 msk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 2 msk kaffe
  • 1/2 dl mjölk

Garnering

  • 200 g mörk choklad
  • strössel
  • 3–4 lakritssnurror (spindelbenen)
  • godisögon

GÖR SÅ HÄR

  1. Blanda havregryn, socker, kokos, vaniljsocker och kakao.
  2. Finfördela smöret i de torra ingredienserna.
  3. Tillsätt kaffe och mjölk. Vispa smeten med en elvisp tills du har en kladdig smet.
  4. Låt smeten stå ca 30 min i kylen. Rulla sedan till bollar och ställ dem i frysen ca 30 min.
  5. Smält chokladen över vattenbad. Doppa bollarna i chokladen och lägg dem på en bricka. Dekorera med strössel, godisögon och spindelben.