Goda chokladkakor att servera till glass eller pannacotta.

Recept: Chokladstänger med nöttopping

INGREDIENSER

Ca 40 st

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • ½ dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk pepparmintsarom

Topping

  • 100 g mörk choklad
  • 50 g hasselnötter, hackade
  • ev chokladhjärtan

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker poröst
    i en bunke. Tillsätt äggen, ett i taget.
  2. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver. Vänd ner det i äggsmeten. Rör ner pepparmintsaromen.
  3. Dela degen i fyra bitar. Rulla ut dem till ca 25 cm långa rullar på plåtar med bakplåtspapper.
  4. Platta ut rullarna med en kavel till 8–9 cm bredd. Grädda längderna mitt i ugnen i 12–15 min. Sänk ugnsvärmen till 75 grader.
  5. Låt dem svalna något och skär dem sedan
    i diagonala snittar. Låt kakorna eftertorka i ugnen i ca 1 tim.
  6. Smält chokladen över vattenbad och pensla ena änden på kakan med choklad och strö över hackade hasselnötter. Placera ev ett chokladhjärta ovanpå. Ställ dem
    i ett glas tills chokladen har stelnat.Förvara kakorna i en tätslutande burk.
Chokladstänger med nöttopping i glas

Foto: CECILIA MÖLLER

Dekorativa choklad kakor som med fördel kan serveras till glass.

Kom och besök vår bakmässa Alla älskar Hembakat i Uppsala 24-25 mars 2018!

NUVARANDE Chokladstänger med nöttopping
NÄSTA Mönstrade citronpinnar