Chokladtryffel med pistage & flingsalt

Choklad och salt är en läcker kombination som förhöjer chokladsmaken.

Chokladtryffel med pistaschnötter & flingsalt

Av Eva Nordlinder Foto Thomas Hjertén

Recept på chokladtryffel med pistaschnötter & flingsalt

Supergoda tryfflar där choklad och flingsalt gifter ihop fantastiskt. Pistaschnötterna gör dem extra goda.

INGREDIENSER

Ca 55 st

Chokladtryfflar

  • 1 dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • 300 g mörk choklad
  • 1 dl kesella kvarg

Fyllning

  • ca 50 g pistaschnötter

Garnering

  • flingsalt

CHOKLADTRYFFEL – GÖR SÅ HÄR

  1. Koka upp grädde och smör i en kastrull. Hacka chokladen grovt.
  2. Ta kastrullen från plattan och tillsätt chokladen. Rör runt tills chokladen smält.
  3. Tillsätt kvargen och rör om.
  4. Sätt ut små formar av aluminium på en liten bricka.
  5. Häll lite chokladsmet i varje så att botten täcks. Lägg i 2–3 pistaschnötter i varje form. Fyll sedan på med mer tryffelsmet.
  6. Strö lite flingsalt på varje tryffel. Ställ dem i kylskåp i minst 4 tim.

För dig som inte kan få nog av choklad:

Andra goda chokladtryfflar hittar du här.