Överraska med hemgjorda chokladtryffelägg med nougat i påskägget.

Recept: Chokladtryffelägg med nougat

INGREDIENSER

Ca 25 st

  • 150 g mörk choklad
  • 150 g nougat
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 2 tsk honung

Garnering

  • 200 g mörk choklad, smält
  • 25 g vit choklad

GÖR SÅ HÄR:

  1. Hacka chokladen och nougaten.
  2. Koka upp grädden med honungen. Dra kastrullen från plattan och tillsätt snabbt chokladen och nougaten. Blanda tills allt smält.
  3. Låt smeten svalna i rumstemperatur och sedan stelna i kylskåp några timmar.
  4. Rulla små bitar av tryffelmassan till formen av ägg och låt dem stelna i kylen.
  5. Doppa ett ägg i taget i den mörka, smälta chokladen. Lägg dem på en bricka klädd med bakplåtspapper. Låt dem stelna i kylen en stund.
  6. Ringla vit, smält choklad över äggen med en plastpåse med ett litet hål i ena hörnet.
Chokladtryffelägg med nougat

Ringla vit choklad på chokladtryffeläggen med nougat.

NUVARANDE Chokladtryffelägg med nougat
NÄSTA Chokladstänger med nöttopping