Glutenfria chokladtryfflar med cognac som smälter i munnen.

Recept: Chokladtryfflar

INGREDIENSER

Ca 20 st

  • 200 g vispgrädde (2 dl)
  • 50 g glykos
  • 150 g mörk choklad, 70 procent
  • 50 g osaltat smör
  • 20 g konjak (3 msk)
  • 15 g havssalt (1 tsk)

Garnering

  • mörk choklad eller kakao

GÖR SÅ HÄR:

  1. Häll grädden och glykosen i en kastrull och låt det sjuda tills du ser första bubblan i grädden. Var noga med att röra då och då så att den inte bränns vid i botten eller kokar över.
  2. Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Häll den varma grädden över chokladen och tillsätt smöret och konjaken. Vispa aldrig en tryffel, använd i stället en slickepott och rör om försiktigt tills tryffeln går ihop och ser sammetslen ut. Rör ner havssaltet.
  3. Täck bunken med plastfolie och låt den stå i kylen tills tryffeln stelnar, ca 30 min.
  4. Forma tryffeln till kulor med hjälp av en sked.
  5. Doppa tryfflarna i mörk choklad eller rulla dem i kakao.
NUVARANDE Chokladtryfflar – glutenfria
NÄSTA Snabba ostbröd