Servera ljuvlig citronfromage toppad med frasiga kaksmulor och färska blåbär i små portionsformar.

Recept: Citronfromage med havresmul & blåbär

INGREDIENSER

4–6 portioner citronfromage

Fromage

  • 2 dl vispgrädde
  • 3 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • 2 gelatinblad
  • ½ dl citronsaft, nypressad
  • rivet skal av 1 citron

Havresmul

  • 50 g smör, smält
  • ½ dl havregryn
  • ½ dl strösocker
  • ½ dl vetemjöl
  • ½ tsk mald kanel
  • 1 krm salt

Garnering

  • färska blåbär

GÖR SÅ HÄR:

  1. Citronfromage: Vispa grädden löst. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en annan skål. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i ca 5 min.
  2. Låt citronsaften koka upp i en kastrull. Ta kastrullen från värmen, krama ur gelatinet och rör ut det i den varma citronsaften.
  3. Rör försiktigt ner citronsaften i ägg­smeten och vänd därefter ner grädden och citronskalet.
  4. Fördela smeten i 4–6 portionsformar. Ställ dem i kylen i några timmar.
  5. Havresmul: Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
  6. Rör samman det smälta smöret med de torra ingredienserna. Fördela ut  blandningen på plåten och grädda smulet mitt i ugnen i ca 7 min. Låt svalna.
  7. Strö havresmulor över fromagen strax innan servering. Toppa med några färska blåbär.
NUVARANDE Citronfromage med havresmul & blåbär
NÄSTA Pannkakstårta med hallonmousse