Servera gärna kladdkakan med en klick grädde.

Servera gärna kladdkakan med en klick grädde.

Citronkladdkaka

Av Eva Nordlinder Foto Thomas Hjertén

Härlig kladdkaka med syrligt fräsch smak.

6–8 bitar

2 citroner, skalet & 3–4 msk citronsaft
150 g smör
2 dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 ägg

Garnering
florsocker

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en springform, ca 20 cm i diameter. Smörj och bröa formens botten och kanter.

2. Tvätta citronerna ordentligt och torka av dem.

3. Smält smöret i en kastrull och ta kastrullen från värmen. Blanda ihop strösocker, vetemjöl och vaniljsocker i en skål.

4. Rör ner mjölblandningen i smöret till en smidig smet. Tillsätt äggen och blanda väl. Tillsätt citronskal och -saft i smeten och rör om.

5. Häll smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–22 min. Låt den svalna i formen.

Etiketter: kladdkaka, citron