Citronmuffins

Supergoda muffins med citronglasyr.

Citronmuffins med vallmofrön

av katarina Carlgren Foto Thomas Carlgren

Citron och vallmofrön är en fantastisk kombination. Den syrliga glasyren tillför det lilla extra i dessa citronmuffins.

Recept: Citronmuffins med vallmofrön

Ca 12 st

50 g smör
1 ¼ dl mjölk
2 ägg
2 dl strösocker
2 msk citronsaft
1 citron, skalet
3 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
2 msk blå vallmofrön

Glasyr
1 ½ msk citronsaft
ca 2 dl florsocker

Garnering
blå vallmofrön

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Ställ muffinsformar i en muffinsplåt.

2. Smält smöret försiktigt i en kastrull och häll i mjölken.

3. Vispa ägg och strösocker pösigt. Tillsätt smörmjölken, citronsaft och -skal.

4. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och vallmofrön och vänd ner det i smeten. Arbeta försiktigt ihop det till en smidig smet.

5. Fördela smeten i formarna. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i ca 20 min. Låt dem svalna.

6. Glasyr: Vispa ihop citronsaft och florsocker till en jämn glasyr.

7. Ringla glasyr och strö vallmofrön över muffinsarna.