Citronsockerkaka med limeglasyr är en oerhört fräsch kaka.

En fräsch kaka med mycket citrussmak. Servera med färska bär och grädde.

10 bitar

75 g smör
3 ägg
2 dl strösocker
1 ½ dl mjölk
1 citron, finrivet skal
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Glasyr
2 dl florsocker
Ca 1 ½ lime, saften

Garnering
rivet skal av lime

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form, ca 1 ½ liter.

2. Smält smöret. Vispa ägg och socker till en pösig smet.

3. Rör ner smöret och mjölken. Blanda i citronskalet.

4. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Vänd ner mjölblandningen och rör till en jämn smet.

5. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 40 min. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp på galler.

6. Glasyr: Blanda florsocker och limesaft. Låt kakan svalna helt innan glasyren hälls över den. Dekorera med rivet limeskal.

NUVARANDE Citronsockerkaka med limeglasyr
NÄSTA Bundt cake med karamelltopping