Glasyren till citronsockerkakan är smaksatt med pressad limesaft.

Glasyren till citronsockerkakan är smaksatt med pressad limesaft.

Citronsockerkaka med limeglasyr

Av Katarina Carlgren Foto Thomas Carlgren
En fräsch kaka med mycket citrussmak. Servera med färska bär och grädde.

10 bitar

75 g smör
3 ägg
2 dl strösocker
1 ½ dl mjölk
1 citron, finrivet skal
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Glasyr
2 dl florsocker
Ca 1 ½ lime, saften

Garnering
rivet skal av lime

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form, ca 1 ½ liter.

2. Smält smöret. Vispa ägg och socker till en pösig smet.

3. Rör ner smöret och mjölken. Blanda i citronskalet.

4. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Vänd ner mjölblandningen och rör till en jämn smet.

5. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 40 min. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp på galler.

6. Glasyr: Blanda florsocker och limesaft. Låt kakan svalna helt innan glasyren hälls över den. Dekorera med rivet limeskal.