Mumsiga cupcakes med valnötter och krämig kaffefrosting.

Mumsiga cupcakes med valnötter och krämig kaffefrosting.

Cupcakes med kaffe & valnötter

Av Katarina Carlgren Foto Thomas Carlgren
Valnötter och kaffe i cupcakes är en perfekt kombination.

 Ca 10 st

100 g smör, rumsvarmt
1 dl ljust muscovadosocker
2 ägg
2 msk starkt kaffe eller espresso
2 ½ dl vetemjöl*-
1 tsk bakpulver
50 g valnötter, grovhackade

Frosting
2 dl mascarpone
2 msk ljust muscovadosocker
1 msk starkt kaffe eller espresso

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Sätt ut pappersformar i en muffinsplåt.

2. Vispa smör och muscovado-socker smidigt. Vispa i äggen, ett i taget. Vispa
i kaffet.

3. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och ¾ av de hackade valnötterna. Vänd ner det
i smeten.

4. Fördela smeten i formarna. Grädda muffinsen mitt i ugnen i 18–20 min. Låt dem svalna på galler.

5. Frosting: Vispa ihop mascarpone, muscovadosocker och kaffe i en skål. Bred eller spritsa ut fyllningen på muffinsen. Garnera med resten av valnötterna.

Vi rekommenderar den här produkten från Kökets Favoriter till receptet:
Grädda dina cupcakes snabbt och enkelt i denna smidiga muffinsform!