Valnötter och kaffe i cupcakes är en perfekt kombination.

Valnötter och kaffe i cupcakes är en perfekt kombination.

Recept: Cupcakes med kaffe & valnötter

INGREDIENSER

 Ca 10 st

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl ljust muscovadosocker
  • 2 ägg
  • 2 msk starkt kaffe eller espresso
  • 2 ½ dl vetemjöl*-
  • 1 tsk bakpulver
  • 50 g valnötter, grovhackade

Frosting

  • 2 dl mascarpone
  • 2 msk ljust muscovadosocker
  • 1 msk starkt kaffe eller espresso

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Sätt ut pappersformar i en muffinsplåt.
  2. Vispa smör och muscovado-socker smidigt. Vispa i äggen, ett i taget. Vispa
    i kaffet.
  3. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och ¾ av de hackade valnötterna. Vänd ner det
    i smeten.
  4. Fördela smeten i formarna. Grädda muffinsen mitt i ugnen i 18–20 min. Låt dem svalna på galler.
  5. Frosting: Vispa ihop mascarpone, muscovadosocker och kaffe i en skål. Bred eller spritsa ut fyllningen på muffinsen. Garnera med resten av valnötterna.
NUVARANDE Cupcakes med kaffe & valnötter
NÄSTA Choklad- & jordnötskakor