Eftersom dessa är små sockerchocker bakas de med fördel ganska små.

Recept: Cupcakes med vit choklad & mascarpone

INGREDIENSER

12–16 st

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 1 citron, finrivet skal
  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl mild vaniljyoghurt

Fyllning

  • 100 g mascarpone
  • 100 g kokosflingor
  • 1 nypa salt

Topping

  • 100 g vit choklad
  • 2 msk smör
  • 2–3 dl florsocker
  • ev bär eller strössel

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Rör ihop smör och socker.
  2. Blanda i rivet citronskal och ägg.
  3. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner det i smeten. Tillsätt yoghurten och rör om. Fördela smeten i formar. Vi använde något mindre formar.
  4. Fyllning: Rör ihop mascarpone, kokosflingor och salt. Ta ca 1 tsk av krämen till varje cupcake och klicka ner den i mitten av smeten.
  5. Grädda kakorna mitt i ugnen i 15–20 min (beror på storleken). Låt dem svalna.
  6. Topping: Smält chokladen över vattenbad. Ta skålen från kastrullen. Rör i smöret och låt det smälta. Tillsätt florsocker, lite i taget, tills du får en lagom konsistens. Spritsa ut toppingen. Dekorera eventuellt med bär eller strössel.
Cupcakes med vit choklad & mascarpone toppat med färska hallon

Foto: Christina Sundien

Som små bakelser blir cupcakes toppade med vit chokladfrosting och dekorerade med hallon.

NUVARANDE Cupcakes med vit choklad & mascarpone
NÄSTA Chokladdoppade lakritskolakakor