Dammsugare är en klassisk och god liten kondisbit. Men varför inte göra en jättestor dammsugarstubbe och dela den med flera?

Recept: Dammsugarstubbe

INGREDIENSER

Ca 10–16 bitar

Ingredienser

  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • ca 400 g sockerkaka
  • ½ dl arrakspunschextrakt

Garnering

  • 1 marsipanlock, 200 g
  • 75–100 g mörk choklad

GÖR SÅ HÄR:

  1. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och kakao till en smet.
  2. Smula ner sockerkakan i smeten och rör om tills allt blandats. Smaka av med arrak. Ställ degen kallt i 20–30 min.
  3. Rulla degen till en tjock korv, ca 20 cm lång och 5–6 cm i diameter. Plasta in den och lägg den i kylen i minst 30 min.
  4. Klä in rullen i marsipan och lägg den med skarven nedåt. Skär bort marsipanen på sidorna så att det blir en rak, fin kant. Lägg rullen i kylen medan du smälter chokladen.
  5. Smält chokladen över vattenbad. Doppa rullens ändar i chokladen och lägg den på ett galler eller en bricka för att stelna. Förvara dammsugarstubben kallt.

 

Här hittar du fler recept på dammsugare:
Små dammsugare
Små nougatdammsugare

Prenumerera på Hembakats nyhetsbrev här!

NUVARANDE Dammsugarstubbe
NÄSTA Kardemumma- & vaniljkrans