Små läckra bitar att servera som dessert med lite lättvispad grädde.

Recept: De lux-bitar

INGREDIENSER

14–18 bitar

  • 175 g smör, rumsvarmt
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl kakao
  • 1/2 dl ljus sirap
  • salt
  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl vetemjöl

Kokostäcke

  • 50 g smör
  • 2 msk ljus sirap
  • 2 msk mjölk
  • 3/4 dl strösocker
  • 1 msk vetemjöl
  • 100 g kokosflingor

Garnering

  • ev kokosflingor
  • ev chokladrosor

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker tills det blir vitt.
  2. Tillsätt kakao, sirap och salt. Vispa i äggen och mjölet.
  3. Häll smeten i en mindre långpanna, ca 20 x 30 cm, gärna med bakplåts-papper i botten.
  4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 min.
  5. Smält smöret till kokostäcket. Blanda i sirap, mjölk, socker och mjöl. Vispa ihop. Rör i kokosflingorna. Bred ut täcket på kakan och baka i ytterligare 10 min.
De lux-bitar toppade med chokladrosor

Foto: Christina Sundien

Rutorna är dekorerade med chokladrosor som finns att köpa i välsorterade matbutiker.

NUVARANDE De lux-bitar
NÄSTA Choklad- & kokostarte