Bjud på en annorlunda dessertmuffins serverad 
i glas!

Visst kan du servera muffins i glas, särskilt när de får sällskap av ananas och rom.

Recept: Dessertmuffins med rom & ananas

INGREDIENSER

6 st

  • 60 g smör
  • 1 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ dl yoghurt, naturell

Romlag

  • ½ dl rom, ljus eller mörk
  • ½ dl farinsocker
  • ½ dl vatten

Servering

  • 2 dl krossad ananas på burk
  • 2 dl vispad grädde

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och ställ det åt sidan.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker fluffigt.
  3. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver i en bunke och rör ner det i äggsmeten. Tillsätt smält smör och yoghurt och rör till en jämn smet.
  4. Ställ 6 muffinsformar i en muffinsplåt, fyll dem till ¾ med smet. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 20 min, låt dem svalna. Ställ muffinsen i dessertglas som är något större än kakan.
  5. Romlag: Koka ihop rom, farinsocker och vatten i några minuter. Häll lite lag över varje muffins och låt dem stå i kylen  i ca 30 min så att de drar åt sig av lagen.
  6. Servering: Ta fram muffinsen ur kylen och låt dem stå i rumstemperatur i ca 20 min.
  7. Häll av ananasspadet. Skeda över 1–2 msk krossad ananas per muffins och toppa med vispad grädde.
NUVARANDE Dessertmuffins med rom & ananas
NÄSTA Rostad granola