hembakat-dessertpizza-getost-hallon-vit-choklad

Dessertpizza med getost, vit choklad och hallon

Av Josephine Palm, Foto Jessica Lund

Dessertpizza med getost, vit choklad och hallon

En annorlunda och läcker dessertpizza med hallon, getost och vit choklad.

Ca 4 port

Ingredienser:
Deg
2 dl vatten, ljummet
4 msk mjölk
1/4 paket (12 g) jäst
1 tsk salt
1 msk honung
2 msk olivolja
5 dl vetemjöl

Topping
200 g färskost, t ex Philadelphia
2 msk honung
200 g getost
3 dl hallon, färska
2 dl vita chokladknappar
1 tsk torkad rosmarin
½ dl mandelspån

Garnering
ev basilika, färsk
ev rosenblad, färska

GÖR SÅ HÄR

1. Deg: Blanda ihop vatten och mjölk och rör ut jästen i det. Tillsätt salt, honung, olivolja och nästan allt vetemjöl. Arbeta ihop det till en smidig deg: Låt den jäsa under bakduk i 45 min.
2. Sätt ugnen på 250 grader. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den ordentligt.
3. Dela degen och kavla ut dem till två runda pizzor. Placera dem på varsin plåt med bakplåtspapper.
4. Topping: Blanda färsk­osten med honungen och bred ut det på pizzorna.
5. Smula eller skiva getosten och fördela den över pizzorna. Strö över hallon, chokladknappar, rosmarin och mandelspån.
6. Grädda varje pizza mitt i ugnen i ca 10 min eller tills osten smält och pizzan börjat få färg. Servera gärna med basilika och rosenblad på (se till att de är ätbara).

Etiketter: