Bjud på en oslagbar kombination: dessertpizza med Nutella, bär och vit choklad!

Dessertpizza med Nutella, bär och vit choklad blir garanterat sommarens favorit!

Recept: Dessertpizza med nutella och bär

INGREDIENSER

2 st

  • 10 g jäst
  • 2 dl vatten, fingervarmt
  • 1 msk strösocker
  • ½ tsk salt
  • 1 msk neutral olja
  • ½ dl durumvetemjöl
  • ca 4 ½–5 dl vetemjöl

Fyllning

  • 2 dl Nutella
  • 4 dl blandade bär
  • 100 g vit choklad, grovriven

Till servering

  • ev vaniljglass

GÖR SÅ HÄR:

  1. Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med vattnet. Rör ner strösocker, salt och olja. Blanda i nästan allt mjöl och arbeta ihop till en deg. Arbeta degen smidig och fast för hand eller i maskin. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
  2. Lägg en pizzasten på grillen, det tar ca 30 min för stenen att bli varm.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord, dela den i två bitar och gör en rund bulle av varje bit. Kavla ut varje bulle till en rund platta, ca 25 cm i diameter.
  4. Täck bottnarna med Nutella, toppa med bär och choklad. Grädda pizzorna på pizzastenen mitt på grillen under lock i ca 10 min.
  5. Servera dessertpizzorna i portionsbitar, antingen som de är eller med en kula vaniljglass.

Gör din egen Nutella:

NUVARANDE Dessertpizza med nutella och bär
NÄSTA Dessertgazpacho med myntasallad