Den frasiga bottnen ihop med den 
krämiga mjölkchokladen och grädden 
är en ljuvlig kombination

Gör små bakelser med frasiga bottnar, 
krämig mjölkchoklad och vispad grädde på toppen.

12–15 st

150 g digestivekex
25 g smör, smält
1 msk vatten

Mjölkchokladsfyllning
1 dl vispgrädde
150 g mjölkchoklad 
30 g smör

Garnering
25 g mörk choklad, smält
ca 2 dl vispgrädde, vispad
jordgubbar, skurna i bitar

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 220 grader.
2. Krossa digestivekexen i en bunke. Tillsätt smör och vatten. Blanda ihop allt till en smulig massa.
3. Tryck ut kaksmulorna i aluminiumformar, ca 4 cm i diameter. Grädda formarna mitt i ugnen i 8–10 min. 
Låt dem kallna på plåten.
4. Fyllning: Värm grädden i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och tillsätt dem och smöret. Rör om tills chokladen har smält och blanda ihop allt till en slät smet. Låt den svalna.
5. Fyll kakformarna med choklad-
krämen. Ställ dem i kylen en stund 
så att chokladen stelnar lite.
6. Bred ut den smälta chokladen på ett bakplåtspapper. Låt den stelna. Stansa ut chokladdekorationer med en liten kakform.
7. Spritsa en klick grädde på bakelserna vid servering och garnera med jordgubbar och chokladdekorationer.

 Prenumerera på vårt nyhetsbrev här!

NUVARANDE Digestivebakelser med krämig mjölkchoklad
NÄSTA Pizza margherita