Tunna och goda knäckekakor bakade med proteinrikt dinkelmjöl.

Tunna och goda knäckekakor bakade med proteinrikt dinkelmjöl.

Dinkelknäcke

Av Linda Andersson Foto Roger Olsson
Runda kakor med goda frön.

Ca 40 st

25 g jäst
2 ½ dl mjölk, fingervarm
1 tsk salt
1 dl havregryn
1 dl sesamfrön
½ dl pumpakärnor
5–6 dl siktat dinkelmjöl

Garnering
pumpakärnor

Gör så här
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, havregryn, sesamfrön, pumpakärnor och dinkelmjöl, lite i taget. Arbeta ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i ca 5 min.

2. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min. Sätt ugnen på 250 grader.

3. Kavla ut degen tunt, 2–3 mm, på ett mjölat bakbord. Strö över pumpakärnor. Kavla sista varvet med en kruskavel. Stansa ut rundlar, ca 10 cm i diameter, och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.

4. Grädda bröden mitt i ugnen i 7–9 min. Lägg alla bröden på en plåt och låt dem ligga och torka i ugnens eftervärme.

Vi rekommenderar den här produkten från Kökets Favoriter till receptet:
Kavla sista varvet med denna kruskavel!