Drömbakelser. Frasiga marängbottnar varvade med jordgubbsgrädde. Enkla att göra och ljuvligt goda!

Drömbakelser. Frasiga marängbottnar varvade med jordgubbsgrädde. Enkla att göra och ljuvligt goda!

Drömbakelser

Av Linda Andersson Foto Thomas Hjertén
Drömbakelser- en perfekt dessert med krispiga maränger som varvas med krämig jordgubbsgrädde.

Ca 12 st

3 äggvitor
1 ½ dl strösocker
½ dl florsocker

Fyllning
3 dl vispgrädde
2 dl jordgubbssylt

Garnering
50 g vit choklad
färska jordgubbar

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna och sockret med en elvisp till en fast och vit maräng.

2. Spritsa ut rundlar på ett bakplåtspapper, ca 5 cm i diameter.

3. Grädda marängerna mitt i ugnen i ca 50 min, tills de känns torra och lätta.

4. Smält den vita chokladen till garneringen över vattenbad. Spritsa hjärtan på ett bakplåtspapper och låt dem stelna i kylskåp.

5. Vispa grädden tjock i en bunke. Blanda i jordgubbssylten med en sked.

6. Lägg samman marängerna tre och tre varvat med jordgubbsgrädde precis före servering. Avsluta med en klick grädde på toppen. Dekorera med färska jordgubbar och ett chokladhjärta.