Recept på dubbla kaffekakor med läcker smörkräm. Med smak av kaffe och choklad blir denna lilla kaka en kär favorit till kaffetåren!

Recept: Dubbla kaffekakor

INGREDIENSER

Ca 30 st

  • ½ dl ljust muscovadosocker
  • ¾ dl florsocker
  • 2 tsk kaffe, kallt
  • 250 g smör, rumsvarmt
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • ¾ dl majsmjöl

Fyllning

  • 100 g smör
  • 180 g mörk choklad
  • 2 tsk kaffe, kallt

Garnering

  • 100 g mörk choklad, hackad

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 160 grader. Vispa muscovadosocker, florsocker, kaffe och smör till krämig konsistens.
  2. Blanda ihop vetemjöl och majsmjöl och rör ner det i smörsmeten. Blanda till en mjuk deg. Vira in degen i plastfolie och låt den vila i kylskåpet i 20 min.
  3. Mjöla händerna och forma små bollar, 2 tsk deg till varje, lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Platta till kakorna något med en gaffel. Grädda dem mitt i ugnen i 15 min. Låt dem svalna på plåten.
  4. Fyllning: Smält smör och choklad över vattenbad. Tillsätt kaffe och rör om. Ställ smeten kallt i 20 min eller tills den har stelnat en aning.
  5. Bred chokladkrämen på hälften av kakorna och lägg ihop dem med en ospritsad kaka.
  6. Garnering: Smält chokladen och ringla den över kakorna.
Dubbla kaffekakor med smörkräm

Foto: THOMAS HJERTÉN

Med smak av kaffe och choklad blir denna lilla kaka en kär favorit till kaffetåren.

NUVARANDE Dubbla kaffekakor
NÄSTA Hallon- & lakritsmumsmums