Dubbla kakor på kakfat

Läckra, dubbla kakor med choklad- och vaniljfyllning och underst saftiga morotsmuffins med frosting.

Dubbla kakor

Av Katarina Carlgren foto Thomas Carlgren
Små mumsbitar som verkligen smälter i munnen. Det engelska originalet heter Melting moments. Välj ljusa kakor eller bruna med chokladsmak och välj vanilj- eller chokladfyllning.

Recept: Dubbla kakor

INGREDIENSER

25–30 st dubbla kakor

Ljusa kakor

  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • ¾ dl florsocker
  • 200 g smör, rumsvarmt

Med chokladsmak

  • Byt ut 2 msk vetemjöl mot 2 msk kakao

Vaniljfyllning

  • 100 g mascarpone
  • 2 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Chokladfyllning

  • 100 g mascarpone
  • 2 dl florsocker
  • 25 g mörk choklad, smält

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop vetemjöl, (kakao), potatismjöl, florsocker och smör till en ganska lös deg i en matberedare med kniv. Har du ingen maskin kan du hacka samman ingredienserna till en deg.
  2. Lägg degen i en spritspåse och spritsa ut små platta rosor på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10 min. Låt svalna.
  3. Fyllning: Här kan du välja om du vill göra vanilj- eller chokladfyllning.
    1. Vaniljfyllning: Vispa ihop mascarpone, florsocker och vaniljsocker med en elvisp till en smidig smet.
    2. Chokladfyllning: Vispa ihop mascarpone och florsocker med elvisp till en smidig smet. Smält chokladen i mikron eller över vatten-bad. Rör ner chokladen i smeten.
  4. Lägg samman kakorna, när de svalnat, två och två med fyllning emellan. Förvara kakorna svalt i en burk med tätslutande lock.

Etiketter: Kakor, dubbla kakor