Smulpajer med ananas i formar

Söta små smulpajer med ananas.

Smulpajer med ananas

Av Katarina Carlgren Foto Thomas Carlgren
Små läckra smulpajer med ananas. Servera ljumna med grädde eller vaniljsås.

Recept: Smulpajer med ananas

INGREDIENSER

6–8 portionspajer

Smulpajer

  • 1 dl strösocker
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ dl kokos
  • 125 g smör, kylskåpskallt

Fyllning

  • 1 burk konserverad ananas (400–500 g) eller 1 färsk ananas skuren i skivor

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser med det kalla smöret, skuret i bitar, till en smulig massa.
  2. Lägg hälften av smulorna i små pajformar, ca 10 cm i diameter, och platta till.
  3. Grädda bottnarna mitt i ugnen i 5–6 min.
  4. Fördela ananasen i pajformarna och strö över resten av smulorna. Grädda dem mitt i ugnen i ytterligare ca 20 min.
  5. Servera pajerna ljumna med grädde eller vaniljsås.

Kan du inte få nog av ananas?

Så här gör du en skrämmande halloween-lykta av ananas till halloween: