extra kladdig kladdkaka med grädde

Extra kladdig kladdkaka

Allt om Mat
Extra kladdig kladdkaka med smak av mörk choklad. Den ultimata kladdkakan!

Recept: Extra kladdig kladdkaka

INGREDIENSER

  • 200 g mörk choklad (70%)
  • 4 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 200 g smör
  • 2 krm salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ dl kakao
  • 2 dl vetemjöl

Tillbehör

  • Lättvispad grädde

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Finhacka chokladen.
  3. Rör noga ihop ägg och socker, vispa ej pösigt, då blir kakan inte seg och kladdig.
  4. Smält smöret tills det blir gyllenbrunt. Ta kastrullen från värmen och rör i chokladen. Rör tills chokladen smält.
  5. Vispa ner chokladsmöret i äggsmeten tillsammans med saltet.
  6. Sikta i vaniljsocker, kakao och mjöl i smeten och blanda ihop.
  7. Häll smeten i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, med ett tillklippt bakplåtspapper i botten.
  8. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Kakan ska fortfarande vara kladdig i mitten.
  9. Servera med en klick grädde.

Receptet kommer från Allt om Mat.