Härliga biscotti med fikon, sötmandel och apelsin.

Härliga biscotti med fikon, sötmandel och apelsin.

Fikon- & mandelbiscotti

Av Cecilia Möller
Knapriga italienska skorpor med mjuka bitar av fikon.

Ca 50 st

4 dl vetemjöl
2 dl farinsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
4 ägg
½ apelsin, rivet skal
200 g torkade fikon, hackade & utan skaft
200 g sötmandel, hackad

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop vetemjöl, farinsocker, bakpulver och salt i en stor skål.

2. Vispa äggen ljusa och porösa, rör ner apelsinskalet.

3. Vänd ner äggen i mjölblandningen och blanda till en slät deg. Blanda i fikon och sötmandel.

4. Ta upp degen på mjölat bakbord och forma den till två rullar, ca 30 cm långa.

5. Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper och grädda dem mitt i ugnen i ca 25 min. Ta ut plåten ur ugnen och låt rullarna svalna på galler i 10 min.

6. Sänk ugnsvärmen till 150 grader. Skär rullarna på snedden i ca 1 cm tjocka skivor.

7. Lägg skivorna på plåten igen med snittsidan uppåt. Grädda dem mitt i ugnen i 10 min.

8. Ta ut plåten och vänd på skivorna. Grädda dem mitt i ugnen i ytterligare 10 min. Låt skorporna svalna på galler och förvara dem i en lufttät burk.

Vi rekommenderar den här produkten från Kökets Favoriter till receptet:
Skorporna svalnar bäst på ett bakgaller!

Etiketter: Biscotti, mandel, fikon