Recept på filmjölkslimpa med morötter. Brödet behöver inte jäsa och är fullt av nyttiga fibrer och frön.

Recept: Filmjölkslimpa med morötter

INGREDIENSER

2 st

  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl linfrön
  • ½ dl sesamfrön
  • 1 dl rågkross
  • 1 ½ tsk bikarbonat
  • 1 ½ tsk salt
  • 1 dl mörk sirap
  • 1–2 morötter, finrivna
  • 4 dl grovt rågmjöl
  • 2 dl fiberhavregryn
  • 8 dl vetemjöl
  • 1 liter filmjölk

Garnering

  • fiberhavregryn

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Blanda ihop solros-, lin- och sesamfrön, rågkross, bikarbonat och salt i en bunke. Rör om ordentligt.
  3. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en kladdig deg.
  4. Fördela degen i två limpformar, ca 1 ½ liter, med bakplåtspapper. Strö över lite havregryn.
  5. Grädda limporna längst ner i ugnen i ca 1 ½ tim. Låt dem svalna i formarna. Linda in limporna i handdukar och låt dem ligga i några timmar innan du skär i dem.
Filmjölkslimpa med morötter

Ett snabbakat bröd fullt med nyttiga fibrer.

NUVARANDE Filmjölkslimpa med morötter
NÄSTA Citroncheesecake med blåbärsgelé