Florentiner med vit glasyr

Med nötig smak och vit choklad blir dessa kakor en hit.

Florentiner

AV KATARINA CARLGREN FOTO THOMAS CARLGREN
Recept på klassiska florentiner som går att variera i det oändliga. Dessa florentiner med nötig smak och vit choklad blir garanterat en hit.

Recept: Florentiner

INGREDIENSER

20 st florentiner

  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl råsocker
  • 50 g smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 100 g mandelspån
  • 1 dl russin eller tranbär

Garnering

  • 100 g vit choklad

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Blanda grädde, råsocker och smör i en kastrull och låt det sjuda i ca 5 min på medelvärme.
  2. Rör ner vetemjöl, mandelspån och russin eller tranbär.
  3. Klicka ut smeten, inte för tätt, med en tesked direkt på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 12–15 min, låt dem svalna på plåten.
  5. Hacka chokladen och smält den över vattenbad. Pensla kakorna med chokladen eller spritsa den över. Låt chokladen stelna.

Etiketter: