Skär skivor av form­brödet och stoppa dem i brödrosten – riktigt gott!

Skär skivor av form­brödet och stoppa dem i brödrosten – riktigt gott!

Formbröd med chia

Av Elisabeth Johansson Foto Thomas Hjertén

Formbrödet blir som allra godast om du rostar det.

1 bröd

15 g jäst
7 ½ dl vatten, fingervarmt
1 ½ dl majsmjöl
3 dl rismjöl, gärna fullkorn
3 dl bovetemjöl
1 tsk salt
20 g fiberhusk (psylliumfrömjöl)

Garnering
2 tsk chiafrön

Gör så här
1. Smörj en avlång brödform, ca 2 liter, med smör. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda i alla torra ingredienser till en deg.

2. Lägg degen i formen och strö över chiafrön. Låt degen jäsa i 35–40 min. Sätt ugnen på 200 grader.

3. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 1 tim. Låt det vila i formen i 5 min. Vänd upp brödet på ett galler och låt det svalna.

Etiketter: formbröd, chiafrön