Njut av chokladgömmor med mördeg och riven kokos.

Den frasiga mördegen fylls med en chokladkräm på mörk choklad.

Recept: Chokladgömmor

Ca 18 st

3 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
150 g smör, rumsvarmt
1 ½ dl strösocker
1 dl havregryn
1 ägg

Chokladkräm
3/4 dl vispgrädde
150 g mörk choklad

Garnering
riven kokos

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver i en bunke. Nyp ihop det med smöret. Tillsätt strösocker, havregryn och ägg och blanda ihop allt till en deg.

2. Dela degen i ca 18 bitar och forma dem till bollar. Lägg dem i folieformar, ca 6 cm i diameter. Gör en fördjupning i varje boll och tryck upp degen mot kanterna.

3. Grädda kakorna mitt i ugnen i 14–16 min. Låt dem kallna.

4. Chokladkräm: Koka upp grädden i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och häll över grädden. Rör om till en slät kräm.

5. Klicka ner chokladkrämen i kakformarna. Strö över lite kokos. Förvara kakorna i en burk med tättslutande lock i kylen.

 Prenumerera på vårt nyhetsbrev här!

NUVARANDE Frasiga chokladgömmor
NÄSTA Vaniljbullar med mandelmassa