Rustika grahamskusar fyllda med sesam- och solrosfrön.

Rustika grahamskusar fyllda med sesam- och solrosfrön.

Fröfyllda grahamskusar

Av Linda Andersson Foto Thomas Hjertén

Matigt bröd med mycket frön.

20 st

25 g jäst
4 dl mjölk, fingervarm
3 dl grahamsmjöl
1 ½ tsk salt
2 msk rapsolja
½ dl linfrön
½ dl sesamfrön
½ dl solrosfrön
5–6 dl vetemjöl

Gör så här
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Rör ner grahamsmjöl och låt blandningen stå i ca 5 min.

2. Tillsätt salt, olja, lin-, sesam- och solrosfrön samt vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter.

3. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

4. Dela degen i 20 bitar. Rulla ut dem till släta längder, ca 12 cm. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och strö över lite vetemjöl.

5. Skär 4 sneda snitt i varje bröd. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

6. Grädda bröden mitt i ugnen i 8–11 min. Låt dem svalna på ett galler.