Urgott fröknäcke fullspäckat med fyra sorters olika frön.

Urgott fröknäcke fullspäckat med fyra sorters olika frön.

Fröknäcke

Av Linda Andersson Foto Thomas Hjertén
Fröknäcke fullproppat med frön. Det bakas i en hel kaka och bryts sedan i lagom stora bitar.

½ dl linfrön
½ dl sesamfrön
¼ dl pumpakärnor
¾ dl solroskärnor
2 dl majsmjöl
1 krm salt
½ dl olivolja
2 ½ dl vatten

flingsalt

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 150 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt, ca 30 x 40 cm.

2. Blanda alla frön och kärnor tillsammans med majsmjöl och salt i en bunke.

3. Tillsätt oljan och rör om. Koka upp vattnet och tillsätt det. Rör allt till en jämn gröt. Skulle smeten bli för hård, tillsätt lite extra vatten.

4. Vänd ut smeten på bakplåtspapperet. Bred ut den jämnt över hela papperet, ända ut i kanterna.

5. Strö lite flingsalt över hela kakan.

6. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 70 min. Låt det kallna helt.