Fröknäcke med apelsinsmak

Fröknäcket är smaksatt med rivet apelsinskal.

Fröknäcke med apelsinsmak

Av Jessica Holm Foto Karin Johansson

Recept på fröknäcke med apelsinsmak

Nyttigt och gott knäckebröd fullproppat med fyra sorters frön. Smaksatt med rivet apelsinskal.

INGREDIENSER

Ca 3 plåtar

  • 2 dl solrosfrön
  • 2 dl sesamfrön
  • 1 dl linfrön
  • ½ dl vallmofrön
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 apelsin, rivet skal
  • 1 dl rapsolja
  • 4 dl vatten, ljummet
  • 1 tsk salt

FRÖKNÄCKE MED APELSINSMAK – GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 140 grader. Blanda alla ingredienser till en lös smet.
  2. Lägg bakplåtspapper på tre plåtar. Fördela smeten på plåtarna och bred ut den så tunt du kan, 2–3 mm i tjocklek. Använd t ex en slickepott.
  3. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 50 min. Låt det svalna på plåten. Bryt ditt fröknäcke i lagom stora bitar och förvara det i lufttäta burkar.

För dig som inte kan få nog av apelsin:

Prenumerera på Hembakats nyhetsbrev här!

Etiketter: