notbitar-recept

Nötter och frukt i en fin symfoni. Doppa gärna ena halvan av dina frukt- och nötbitar i choklad.

Frukt- & nötbitar

av hannah kompanik
Nötter och frukt i en fin symfoni. Doppa gärna ena halvan av dina frukt- och nötbitar i choklad.

Ca 20 st

300 g nötter eller mandlar, valfria
100 g tranbär
1 1/3 dl vetemjöl
175 g torkade fikon
4 cl Cointreau (apelsinlikör)
75 ml honung
½ tsk mald kanel

Garnering
150 g choklad, valfri

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 150 grader. Rosta nötterna i en panna.

2. Blanda ihop nötter, tranbär och vetemjöl i en bunke.

3. Mixa ihop fikon, Cointreau och honung till en puré i en hushållsassistent. Lägg över massan i en kastrull och låt den koka upp. Tillsätt kanel och rör ihop allt med nötblandningen.

4. Fördela massan på en plåt med bakplåtspapper och grädda den mitt i ugnen i ca 30 min.

5. Skär kakan i stänger medan den ännu är varm. Låt bitarna svalna.

6. Smält chokladen över vattenbad. Doppa bitarna till hälften i chokladen. Låt dem svalna innan servering.