Mättande och smakrikt fruktbröd som håller sig färskt länge.

Mättande och smakrikt fruktbröd som håller sig färskt länge.

Fruktbröd

Av Katarina Carlgren Foto Thomas Carlgren
Ett saftigt och smakrikt fruktbröd med krispiga nötter.

1 limpa

150 g torkad frukt/bär
1 dl hasselnötter
2 dl havregryn
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk brödkrydda
1 tsk salt
4 dl yoghurt
½ dl brödsirap

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Hacka den torkade frukten om det är stora bitar.

2. Blanda frukt, nötter och alla torra ingredienser i en bunke.

3. Rör i yoghurt och sirap. Blanda till en lös deg.

4. Fördela degen i en smord 1 ½-litersform.

5. Grädda limpan i nedre delen av ugnen i ca 1 tim.