Ett saftigt, smakrikt och mättande fruktbröd med krispiga nötter. till helgens frukost.

Recept: Fruktbröd

INGREDIENSER

1 limpa

  • 150 g torkad frukt/bär
  • 1 dl hasselnötter
  • 2 dl havregryn
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk brödkrydda
  • 1 tsk salt
  • 4 dl yoghurt
  • ½ dl brödsirap

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Hacka den torkade frukten om det är stora bitar.
  2. Blanda frukt, nötter och alla torra ingredienser i en bunke.
  3. Rör i yoghurt och sirap. Blanda till en lös deg.
  4. Fördela degen i en smord 1 ½-litersform.
  5. Grädda limpan i nedre delen av ugnen i ca 1 tim.
Fruktbröd

Mättande och smakrikt fruktbröd som håller sig färskt länge.

NUVARANDE Fruktbröd
NÄSTA Mumsmums – glutenfria!