Fryst limetårta är sötsyrlig och ganska gräddig med en mumsig mandelbotten.

En enkel tårta att baka. Den är sötsyrlig och ganska gräddig med en mumsig mandelbotten. Den är utmärkt att göra i förväg och bara ta fram ur frysen en stund före servering. 

12–16 bitar

300 g mandelmassa
3 ägg
3 dl vispgrädde
1 lime, rivet skal & pressad saft
1 dl florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och ströa en form med löstagbar kant, 22–24 cm i diameter. Riv mandelmassan.

2. Knäck äggen och dela dem i gulor och vitor. Rör ner äggvitorna i mandelmassan och blanda till en smet.

3. Fördela smeten i bakformen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 min. Låt kakan kallna helt.

4. Vispa grädden så att den blir fast. Vispa därefter ner limeskal, limesaft, florsocker och äggulorna.

5. Bred ut gräddblandningen över kakan i formen. Ställ in den i frysen i minst 4 tim. Ta fram tårtan en halvtimme före servering. Vill du flytta över kakan från formen till ett fint fat, så gör det medan den är frusen. Skär med en vass kniv. Garnera med limeskivor, kiwi eller annan frukt.

NUVARANDE Fryst limetårta
NÄSTA Muggkaka med choklad