Fudge med vit choklad

Skär upp fudgen i kuber.

Fudge med vit choklad, lime och pistagenötter

Av Sandra Boart Foto Hanna Björkstedt
Små, söta godisbitar med läcker smak.

Recept: Fudge med vit choklad, lime och pistagenötter

INGREDIENSER

15–20 st

  • 500 g vit choklad
  • 25 g smör
  • 1 burk sötad kondenserad mjölk, okokt
  • 1 lime, rivet skal
  • 2 dl salta pistagenötter

GÖR SÅ HÄR:

  1. Klä en form, ca 20 x 20 cm, med bakplåtspapper.
  2. Smält chokladen tillsammans med smöret över vattenbad eller försiktigt i mikron.
  3. Häll den kondenserade mjölken i en bunke och tillsätt limeskalet.
  4. Grovhacka pistage­nötterna.
  5. Vänd ner chokladen i den kondenserade mjölken. Tillsätt nötterna. Häll smeten i formen och låt den stå i kylen över natten.
  6. Skär upp fudgen i kuber.