fyllda mandelmusslor

Fyll mandelmusslorna med en klick grädde och färska bär.

Fyllda mandelmusslor

AV: ANN-LOUISE CARLSSON FOTO: CECILIA MÖLLER
Mandelmusslor med sylt och lättvispad grädde hör till de klassiska favoriterna på julens fikabord.

Recept: Fyllda mandelmusslor

INGREDIENSER

Ca 40 st

  • 100 g sötmandel
  • 6 bittermandlar
  • 6 dl vetemjöl
  • 200 g extrasaltat smör, rumsvarmt
  • 3 dl strösocker
  • 1 ägg

Fyllning

  • lättvispad grädde
  • sylt eller bär

GÖR SÅ HÄR:

  1. Rosta mandel och bittermandel i en torr och het stekpanna och mal dem i en mandelkvarn.
  2.  Arbeta snabbt ihop alla ingredienserna till en smidig deg på bakbord. Låt degen vila i kylen i ca 1 tim eller till nästa dag.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj formarna till mandelmusslorna med smör och mjöla dem lätt. Dela degen i små bitar och tryck ut dem tunt i formarna.
  4. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 10 min tills dem har fått fin färg.
  5. Slå kakorna ur formarna medan de fortfarande är varma. Låt dem kallna helt.
  6. Fyll mandelmusslorna med en klick lättvispad grädde och lite sylt eller bär vid servering.

Etiketter: