Glassbakelser med krokant på fat

Eleganta glassbakelser med krokant och Noblesse-plattor.

Glassbakelser med krokant 

Av Linda Andersson Foto Thomas Hjertén
Enkla glassbakelser med krokant som kan förberedas ett par dagar innan servering.

Recept: Glassbakelser med krokant

INGREDIENSER

Glassbakelser, ca 10 st

Krokant

  • ¾ dl strösocker
  • ¾ dl sötmandel, finhackad

Glass

  • 2 dl vispgrädde
  • ½ dl kesella
  • 2 tsk florsocker

Garnering

  • ca 20 chokladplattor, t ex Noblesse

GÖR SÅ HÄR:

  1. Krokant: Smält sockret på medelvärme i en stekpanna (det får inte brännas). Tillsätt mandeln och rör om. Häll upp blandningen på ett bakplåtspapper. Låt krokanten stelna och hacka den i små bitar.
  2. Glass: Vispa grädden fluffig och rör sedan ner kesella och florsocker. Vänd försiktigt ner krokanten i blandningen.
  3. Sätt ihop chokladplattorna två och två med en stor klick gräddblandning emellan. Frys in bakelserna under några timmar och ta fram dem precis före servering.