Eleganta glassbakelser med krokant och Noblesse-plattor.

Eleganta glassbakelser med krokant och Noblesse-plattor.

Glassbakelser med krokant 

Av Linda Andersson Foto Thomas Hjertén
Enkla glassbakelser med krokant som kan förberedas ett par dagar innan servering.

Ca 10 st

Krokant
¾ dl strösocker
¾ dl sötmandel, finhackad

Glass
2 dl vispgrädde
½ dl kesella
2 tsk florsocker

Garnering
ca 20 chokladplattor, t ex Noblesse

GÖR SÅ HÄR

1. Krokant: Smält sockret på medelvärme i en stekpanna (det får inte brännas). Tillsätt mandeln och rör om. Häll upp blandningen på ett bakplåtspapper. Låt krokanten stelna och hacka den i små bitar.

2. Glass: Vispa grädden fluffig och rör sedan ner kesella och florsocker. Vänd försiktigt ner krokanten i blandningen.

3. Sätt ihop chokladplattorna två och två med en stor klick gräddblandning emellan. Frys in bakelserna under några timmar och ta fram dem precis före servering.