Kalasgod mjuk chokladkaka, 
toppad med krossad choklad.

Kalasgod mjuk chokladkaka, toppad med krossad choklad.

Glutenfri chokladsockerkaka

Av Linda Andersson Foto Thomas Hjertén
En glutenfri chokladsockerkaka med hackad choklad på toppen. Med riven kokos i formen får den också en god kokossmak.

Ca 12 bitar

4 ägg
2 1/2 dl strösocker
3 dl potatismjöl
3/4 dl kakao
2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk fiberhusk
100 g smör, smält
1 1/2 dl mjölk

Till formen
smör
riven kokos

Garnering
50 g mörk choklad, grovhackad

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt.

2. Blanda ihop potatis­mjöl, kakao, bakpulver och fiberhusk i en skål. Rör ner det med smör och mjölk i äggsmeten. Blanda ihop allt till en slät smet.

3. Häll smeten i en smord form, ca 1 ½ liter, som bröats med kokos.

4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 40–45 min. Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den på en tallrik. Strö över hackad choklad när kakan fortfarande är ljummen.

Etiketter: sockerkaka, choklad