choklad-sockerkaka

Kalasgod mjuk chokladkaka, toppad med krossad choklad.

Glutenfri chokladsockerkaka

Av Linda Andersson Foto Thomas Hjertén

En glutenfri chokladsockerkaka med hackad choklad på toppen. Med riven kokos i formen får den också en god kokossmak.

Recept: Glutenfri sockerkaka med chokladsmak

Ca 12 bitar

4 ägg
2 1/2 dl strösocker
3 dl potatismjöl
3/4 dl kakao
2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk fiberhusk
100 g smör, smält
1 1/2 dl mjölk

Till formen
smör
riven kokos

Garnering
50 g mörk choklad, grovhackad

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt.

2. Blanda ihop potatis­mjöl, kakao, bakpulver och fiberhusk i en skål. Rör ner det med smör och mjölk i äggsmeten. Blanda ihop allt till en slät smet.

3. Häll smeten i en smord form, ca 1 ½ liter, som bröats med kokos.

4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 40–45 min. Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den på en tallrik. Strö över hackad choklad när kakan fortfarande är ljummen.

Etiketter: sockerkaka, choklad