Den röda drömrullen är fylld med en syrlig och god mascarponekräm.

Den röda drömrullen är fylld med en syrlig och god mascarponekräm.

Glutenfri rulltårta – Red velvet

Av Katarina Carlgren Foto Thomas Carlgren
Den här röda drömrullen är en riktig läckerbit. Dessutom en glutenfri rulltårta som passar perfekt till både vardag och fest.

Ca 10 bitar

Ingredienser
3 ägg 
1 ½ dl strösocker
ca 1 tsk röd färggelé 
¾ dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

Fyllning
½ dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
¾ dl vispgrädde 
250 g mascarpone, rumsvarm

Garnering
50 g mörk choklad
mörk choklad, riven eller finhackad

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg, strösocker och färggelé pösigt.

2. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke. Sikta ner dem i äggsmeten och vänd ihop till en smidig smet.

3. Bred ut smeten i en långpanna, ca 30 x 40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt
i ugnen i ca 5 min.

4. Strö lite strösocker över kakan och vänd upp den på ett bakplåtspapper.
Låt den svalna.

5. Fyllning: Vispa ihop florsocker, vaniljsocker
och grädde med elvisp tills det bildas toppar. Rör ner mascarponen.

6. Bred fyllningen över kakan och rulla ihop den från långsidan.

7. Smält chokladen över vattenbad och ringla den över rulltårtan. Strö gärna riven eller hackad choklad över.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här!