Mjuksega. söta bitar utan gluten.

Mjuksega. söta bitar utan gluten.

Glutenfria fudgebrownies

av saga areng
Mäktiga och smarriga chokladbitar som är goda som de är men får ett extra lyft av smarrig frosting!

Ca 20 bitar

200 g mörk choklad
1 dl sirap
½ dl olivolja
1 dl socker
2 ägg
2 msk kakao
½ tsk bikarbonat
1 ½ dl kokosmjöl

Frosting
50 g smör, rumsvarmt
1 tsk vaniljsocker
200 g färskost, typ Philadelphia
1-2 dl florsocker

Ev garnering
kokosflagor

GÖR SÄ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält 100 g av chokladen och låt svalna. Grovhacka resten och ställ åt sidan.

2. Vispa i sirap, olja, socker, ägg, kakao och bikarbonat i den avsvalnade chokladen.

3. Vik ner den hackade chokladen och kokosmjölet och vänd runt smeten försiktigt.

4. Klä en 20 x 20 cm stor form med bakplåtspapper och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen i 30-35 min. Låt kakan svalna helt innan du skär den i rutor.

6. Frosting: Vispa smör, vaniljsocker och färskost till en len, slät smet. Tillsätt florsocker till önskad sötma, 1-2 dl. Bred över kakan och skär i rutor. Toppa ev med kokosflagor.