Baka tunna och knapriga knäckebröd i långpanna. Här är ett recept på grahamsknäcke med sesamfrön.

Recept: Grahamsknäcke med sesamfrön

INGREDIENSER

2 plåtar

  • 2 dl filmjölk
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 3/4 tsk bakpulver
  • 1 krm hjorthornssalt
  • 2 msk linfrön
  • ½ dl solrosfrön
  • 1 ½ dl grahamsmjöl
  • ca 3 dl vetemjöl

Garnering

  • sesamfrön

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda filmjölk och rapsolja i en bunke.
  2. Blanda salt, bakpulver, hjorthornssalt, linfrön, solrosfrön, grahamsmjöl och vetemjöl. Blanda snabbt ihop det med filmjölksblandningen till en deg.
  3. Dela degen i två delar. Kavla ut en bit i taget, ca 2 mm, mellan två bakplåtspapper. Dra bort det övre pappret och lägg det undre med degen på en ugnsplåt.
  4. Skär degen i ett rutmönster med en pizzaslicer eller vass kniv.
  5. Grädda bröden mitt i ugnen i 15–18 min. Låt dem stå kvar i ugnen på eftervärmen om de fortfarande
Grahamsknäcke med sesamfrön

Foto: ROGER OLSSON

Skär degen i ett rutmönster med en pizzaslicer eller vass kniv.

Tips! Paprika, ost och persilja är gott som pålägg på grahamsknäcket.

NUVARANDE Grahamsknäcke med sesamfrön
NÄSTA Avokado – & limekaka