Rostad granola till frukosten

Servera med yoghurt och toppa med färska blåbär, torkade gojibär och kokosflakes.

Rostad granola

Av Emma Hammenstig & Anna Nordh Foto Thomas Hjertén
Nyttig, supergod müsliblandning helt utan tillsatt socker. Grovhackade nötter och frön får fin smak av kanel i den goda och nyttiga granolan och ger ett härligt tuggmotstånd. Rostningen gör granolan lätt knaprig.

Recept: Rostad granola

INGREDIENSER

Ca 5 dl

  • 1 dl sötmandel, grovhackade
  • 1 dl naturella cashewnötter, grovhackade
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl sesamfrön, skalade
  • 1 dl solroskärnor
  • ½ dl pumpakärnor
  • 1 dl riven kokos
  • 3 msk chiafrön
  • 1 tsk mald kanel
  • ½ dl rapsolja
  • 1 dl vatten

ROSTAD GRANOLA – GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda sötmandel, cashewnötter, linfrön, sesamfrön, solroskärnor, kokos, chiafrön och kanel i en skål. Tillsätt rapsolja och vatten och rör om tills allt är jämnt blandat.
  2. Strö ut blandningen på en plåt med bakplåtspapper och rosta mitt i ugnen i ca 20 min tills granolan fått fin färg. Rör gärna om ibland under rostningen för en jämn färg. Låt granolan svalna och förvara den i en glasburk.

Servera med yoghurt och toppa med färska blåbär, torkade gojibär och kokosflakes.

Vi rekommenderar den här produkten från Kökets Favoriter till receptet:
Granolan kan du förvara i den här glasburken!

Etiketter: kanel, nötter, Granola