En god och nyttig granola ger dig en bra start på morgonen. Nyttig, supergod müsliblandning helt utan tillsatt socker. Grovhackade nötter och frön får fin smak av kanel i den goda och nyttiga granolan och ger ett härligt tuggmotstånd. Rostningen gör granolan lätt knaprig.

Recept: Rostad granola

INGREDIENSER

Ca 5 dl

  • 1 dl sötmandel, grovhackade
  • 1 dl naturella cashewnötter, grovhackade
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl sesamfrön, skalade
  • 1 dl solroskärnor
  • ½ dl pumpakärnor
  • 1 dl riven kokos
  • 3 msk chiafrön
  • 1 tsk mald kanel
  • ½ dl rapsolja
  • 1 dl vatten

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda sötmandel, cashewnötter, linfrön, sesamfrön, solroskärnor, kokos, chiafrön och kanel i en skål. Tillsätt rapsolja och vatten och rör om tills allt är jämnt blandat.
  2. Strö ut blandningen på en plåt med bakplåtspapper och rosta mitt i ugnen i ca 20 min tills granolan fått fin färg. Rör gärna om ibland under rostningen för en jämn färg. Låt granolan svalna och förvara den i en glasburk.
  3. Servera med yoghurt och toppa med färska blåbär, torkade gojibär och kokosflakes.
Rostad granola till frukosten

Servera med yoghurt och toppa med färska blåbär, torkade gojibär och kokosflakes.

NUVARANDE Rostad granola
NÄSTA Hallonrutor med vit choklad