Servera med yoghurt och toppa med färska blåbär, torkade gojibär och kokosflakes.

Servera med yoghurt och toppa med färska blåbär, torkade gojibär och kokosflakes.

Granola

Av Emma Hammenstig & Anna Nordh Foto Thomas Hjertén
Grovhackade nötter och frön får fin smak av kanel i den goda och nyttiga granolan.

Ca 5 dl

1 dl sötmandel, grovhackade
1 dl naturella cashewnötter, grovhackade
1 dl linfrön
1 dl sesamfrön, skalade
1 dl solroskärnor
½ dl pumpakärnor
1 dl riven kokos
3 msk chiafrön
1 tsk mald kanel
½ dl rapsolja
1 dl vatten

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda sötmandel, cashewnötter, linfrön, sesamfrön, solroskärnor, kokos, chiafrön och kanel i en skål. Tillsätt rapsolja och vatten och rör om tills allt är jämnt blandat.
2. Strö ut blandningen på en plåt med bakplåtspapper och rosta mitt i ugnen i ca 20 min tills granolan fått fin färg. Rör gärna om ibland under rostningen för en jämn färg. Låt granolan svalna och förvara den i en glasburk.

Vi rekommenderar den här produkten från Kökets Favoriter till receptet:
Granolan kan du förvara i den här glasburken!

Etiketter: kanel, nötter, Granola