Bjud på en annorlunda glutenfri frukosträtt – avokado och ägg bakade i ugnen.

Recept: Gratinerad avokado med ägg

INGREDIENSER

2 st

  • 1 mogen avokado
  • 2 äggulor
  • 1 tsk olivolja
  • 1 tsk citronsaft, nypressad
  • flingsalt
  • svartpeppar

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Dela avokadon i två delar och ta ur kärnan. Lägg halvorna i en ugnsfast form eller på en plåt. Häll ner gulorna i hålen i avokadohalvorna, det gör inget om lite vita följer med. Droppa över olja och citronsaft. Salta och peppra.
  2. Gratinera avokadon mitt i ugnen i ca 8 min, tills äggen stelnat något och fått lite färg. Servera avokadon genast.
NUVARANDE Gratinerad avokado med ägg
NÄSTA Fikonmarmelad på torkade fikon