Grönkålssallad med apelsindressing

Hälsosam och vacker sallad med fantastiska smaker. Vakteläggen kan bytas ut mot vanliga hönsägg.

Grönkålssallad med apelsindressing

AV ELIN CARLEKE FOTO HANNAH KOMPANIK
Härlig mix av grönkål, dadlar, vaktelägg och syrlig apelsindressing.

Recept: Grönkålssallad med apelsindressing

INGREDIENSER

4 port

  • 10 vaktelägg
  • 1 salladslök
  • 5 grönkålsblad, sköljda & hackade
  • 12 dadlar, urkärnade &
  • halverade

Dressing

  • ½ apelsin, saften
  • 1 tsk honung
  • 1 msk rapsolja
  • ½ tsk senap
  • örtsalt

GÖR SÅ HÄR:

  1. Koka vakteläggen i 2 min och skala dem. Skiva salladslöken. Lägg grönkål, ägg, dadlar och salladslök på ett fat.
  2. Dressing: Rör ihop ingredienserna. Häll dressingen över salladen precis innan servering.