Härlig mix av grönkål, dadlar, vaktelägg och syrlig apelsindressing.

Recept: Grönkålssallad med apelsindressing

INGREDIENSER

4 port

  • 10 vaktelägg
  • 1 salladslök
  • 5 grönkålsblad, sköljda & hackade
  • 12 dadlar, urkärnade &
  • halverade

Dressing

  • ½ apelsin, saften
  • 1 tsk honung
  • 1 msk rapsolja
  • ½ tsk senap
  • örtsalt

GÖR SÅ HÄR:

  1. Koka vakteläggen i 2 min och skala dem. Skiva salladslöken. Lägg grönkål, ägg, dadlar och salladslök på ett fat.
  2. Dressing: Rör ihop ingredienserna. Häll dressingen över salladen precis innan servering.
Grönkålssallad med apelsindressing

Foto: HANNAH KOMPANIK

Hälsosam och vacker sallad med fantastiska smaker. Vakteläggen kan bytas ut mot vanliga hönsägg.

NUVARANDE Grönkålssallad med apelsindressing
NÄSTA Banan- & chokladkaka