En läcker kombination av hallonmaräng, choklad och lakrits. Hurra för denna variant på mumsmums!

Recept: Hallon- & lakritsmumsmums

INGREDIENSER

Ca 20 st

  • ca 175 g hallon (80 g hallonpuré)
  • 2 gelatinblad
  • 170 g strösocker (2 dl)
  • 75 g glykos (1/2 dl)
  • 110 g äggvita (4 st)
  • 20 mariekex

Garnering

  • 400 g mörk choklad, 70 procent
  • 40 g rapsolja (1/2 dl)
  • 20 g lakritsgranulat

GÖR SÅ HÄR:

  1. Värm hallonen försiktigt i en kastrull och pressa dem sedan genom en sil. Använd 80 g av vätskan.
  2. Blötlägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten.
  3. Koka upp hallonpuré, strösocker och glykos till 121 grader.
  4. Vispa äggvitan till ett fast skum. Tillsätt hallonsockerlagen i en tunn stråle under vispning. Fortsätt vispa tills äggsmeten är kall.
  5. Krama ur och smält gelatinbladen försiktigt i mikron. Tillsätt gelatinet i en tunn stråle i marängen under vispning.
  6. Fyll en spritspåse, försedd med slät tyll, med marängsmeten. Spritsa marängen fint på mariekexen. Ställ bakverken i frysen i 2 tim.
  7. Garnering: Smält chokladen försiktigt i mikron eller över vattenbad. Blanda ner oljan noga.
  8. Doppa de frysta mumsmumsen i chokladen. Använd en djup skål så blir det lättare att doppa dem. Strö genast på lakritsgranulat.
    Förvara mumsmumsen i kylen.

 

” Hallon och lakrits är två smaker som är jättegoda ihop. Jag tycker att dessa mumsmums är som små marängmoln doppade i choklad” – Roy Fares

NUVARANDE Hallon- & lakritsmumsmums
NÄSTA Kakor med dulce de leche & kokos